Cro ponuda - Gospodarski portal

Izravni letovi iz Zagreba u Stockholm, Helsinki, Oslo i Bukurešt

— 15.03.2017.


Izravni letovi iz Zagreba u Stockholm, Helsinki, Oslo i Bukurešt

Značajan iskorak za aviokompaniju predstavio je predsjednik Uprave CA Krešimir Kučko, koji je naveo kako CA time snažnije povezuje Hrvatsku s važnim i atraktivnim europskim odredištima. U CA smo svjesni važnosti dvosmjernih veza i bogatstva razmjene koja, što se RH tiče, prije svega predstavljaju nove mogućnosti za razvoj naših turističkih potencijala, ali i upoznavanje kultura drugih zemalja, rekao je Kučko posebno zahvalivši gradonačelniku Bandiću i zamjenici Kusin te direktorici TZGZ Martini Bienenfeld što su im dali snažnu podršku oko uvođenja novih linija koje će još jače istaknuti Zagreb na mapi europskih turističkih odredišta.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld naglasila je kako je grad Zagreb svojevrsni predvodnik trendova i u turizmu i u gospodarstvu tako da su turističke brojke koje se ostvaruju u Zagrebu izuzetno dobre već dugi niz godina. Početak ove godine bilježi izvrsne rezultate. Za siječanj i veljaču već bilježimo gotovo 100 tisuća dolazaka i 182 tisuće noćenja, odnosno 8%-tno povećanje u odnosu na prva dva mjeseca prošle godine, u čemu CA, uz Grad Zagreb, također ima veliku ulogu.

Čestitavši na širenju mreže letova gradonačelnik Milan Bandić dodao je da Zagreb konstantno zadnje četiri godine bilježi dvocifreni rast dolazaka i noćenja. Prošle godine ostvareno je preko dva milijuna noćenja i preko milijun i 150 tisuća dolazaka. Zagreb je multikulturalan, multikonfesionalan i multietničan grad u kojem se sigurnost piše velikim slovima.
Gradonačelnik Bandić, je uz skoro otvorenje Zračne luke Franjo Tuđman, najavio i da će za najkasnije dva mjeseca početi radovi na prvom metru pruge brzog tračničkog  prijevoza od  Kvaternikova trga do Zračne luke, a do kraja godine bit će gotovi papiri za početak gradnje Konrgesnog centra.
Zračna luka, Kongresni centar te tračnička veza sa Zračnom lukom preduvjeti su da Zagreb bude još jače pozicioniran u društvu najrazvijenijih europskih metropola.

Ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta i potpredsjednica Vlade Martina Dalić istaknula je ovaj veliki uspjeh CA koji zaslužuje svaku pohvalu i koji teško mogu dostići i puno veće kompanije. Ovih osam linija u zadnjih godinu dana je iznimno važno za hrvatsko gospodarstvo i turizam, ali i za sve druge grane gospodarstva jer će pridonijeti jednostavnijoj i bržoj mogućnosti da investitori dođu u RH.