Cro ponuda - Gospodarski portal

Poliklinika Svečnjak- listopad u znaku ružičaste vrpce

— 21.10.2016.

Poliklinika Svečnjak- listopad u znaku ružičaste vrpce

Listopad, u znaku ružičaste vrpce, je mjesec posvećen zdravlju dojke. Sve aktivnosti usmjerene su na podizanje svijesti žena o važnosti redovitih pregleda dojki s kojima treba započeti već oko dvadesete godine života. Samopregled, ultrazvuk i mamografija su tri najvažnija načina pregleda dojki. Prvi ultrazvuk se snima nakon dvadesete, a prva mamografija (bazična) u četrdesetoj. Preventivni ultrazvuk dojki potrebno je napraviti svake godine, a mamografiju ovisno o nalazu ultrazvuka i preporuci specijalista, svake ili svake druge godine. Sa samopregledima dojki treba započeti prije dvadesete, kako bi se stekla navika. Potrebno ih je ponavljati najmanje jednom mjesečno, uvijek u istoj fazi ciklusa.

Aktivnosti započinju 1.10.2016. kada se u brojnim gradovima obilježava Dan ružičaste vrpce. To je humanitarna akcija čiji je glavni cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90% oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Ovu manifestaciju u Hrvatskoj organizira Hrvatski forum protiv raka dojke “Europa Donna” i održava se već 17 godina,  prve subote u listopadu. Izađite na ulice, pridružite se humanitarnoj šetnji u vašem gradu!

Tijekom listopada brojne zdravstvene ustanove i poliklinike imaju promotivne cijene utrazvuka dojki i mamografije. Veliki broj žena ne odlazi na preglede zbog straha ili zato što nisu nikad bile ili su preskočile svoju redovnu kontrolu. Nije važno, nitko se neće ljutiti na vas. U pitanju je vaše zdravlje! Važno je započeti s kontrolama. Nazovite nas! Rado ćemo s vama popričati i dati vam savjet :)

 

Poliklinika Svečnjak

Poliklinika za ginekologiju i opstetriciju, internu medicinu i radiologiju - mamografiju 
Kružna 49, Zagreb 
OIB: 92260998050 
telefon: +385 1 36 33025 
mobitel: +385 91 2112 182 
faks: +385 1 555 3027