Cro ponuda - Gospodarski portal

DOK-ING-ov električni automobil Loox

— 01.01.2015.

DOK-ING-ov električni automobil Loox

Loox EV Koncept

Naglasci

  • LOOX je električni gradski udoban i poletan automobil razvijen u Hrvatskoj.

  • LOOX je istaknuti primjer modernog hrvatskog dizajna kojeg odlikuje originalnost, svježina i zanos.

  • Prednjači po sigurnosti i odnosu prema okolišu (čvrsta sportska šasija s niskim težištem koja nosi krutu sigurnosnu kabinu, preglednost, precizno upravljanje i integrirani elektronički program stabilnosti, nezapaljive baterije i ekološki materijali koji su gotovo u potpunosti obnovljivi… )

  • Tehnički inovativan – stvoren za novu eru društveno odgovornog automobilizma: najnovija generacija nezapaljivih baterija, nezavisni pogon na 2/4 kotača, s integralnim elektroničkim (računalnim) sustavom nadzora i upravljanja, regenerativnim kočenjem, vozačevim sjedalom koje se zakreće prema vratima, touch screen displajima, Infoteinment sustavom zabave i navigacije…

Nova era gradskog automobilizma

LOOX otvara novu eru gradskog automobilizma koja spaja sigurnost, okretnost, udobnost i performanse kakve još nisu postignute u malom gradskom automobilu – uz 0 C02.

Prateći ekološke trendove i razvijajući najnovija tehnološka dostignuća tvrtka DOK-ING se od svojeg osnutka zalaže za programe održivog razvoja, unutar kojih je i prelazak na alternativne pogone vozila. Tako je dio specijalnih vozila DOK-ING-a hibridno ili potpuno električno. Sada se njima pridružuje i koncept gradskog električnog automobila, kodno nazvanog 'LOOX'. DOK-ING smatra da je za njegov razvoj sada dobar trenutak, jer svjetsko tržište električnih automobila još nije potpuno formirano.

Na razvoj ovih tehnologija, o čijem značaju ne treba govoriti (jer elektro-automobili stvaraju NULA CO2), Vlada RH i EU gledaju vrlo pozitivno. Ipak u sadašnjoj recesiji za realizaciju serijske proizvodnje u Hrvatskoj vjerojatno će biti neophodna strana ulaganja. Ako izostanu, DOK-ING planira LOOX proizvoditi i opremati po narudžbama pojedinaca.

Specifičnosti LOOX-a

Ukratko, posebnost i prednost LOOX-a je u tome da ovaj električni gradski automobil - trosjed:

Kratak - dužinom pripada tzv. A segmentu vozila ili današnjim tzv. gradskim automobilima.

Udoban - ima širinu D segmenta vozila (Passat, Insignia…) u kojoj su vozača i dva putnika u kabini postavljeni u shemi slova ipsilon. Vozač je u sredini, a malo iza njega/bočno su dva putnička mjesta – što svima pruža iznimnu udobnost , do sada nepoznatu u kategoriji malih gradskih automobila.

Poletan - ubrzanja/dinamičnost S (sportskog) segmenta - od LOOX-a je brži recimo Golf GTI od s 2 lit. motorom i 200 KS (njegovo ubrzanje je teoretski 7,6 sek, dakle 0,4 sek je brži – ako ga vozi iskusni vozač kakav je primjerice Niko Pulić).

Zanosan – emocionalni dizajn i inovativne tehnologije daju LOOX-u voljenost kakvu posebice traži ‘young and innovative – emotionally and sporty leading upper medium premium segment’. Zato svoje prve vozače LOOX očekuje iz krugova mladih inovativnih i ekološki osviještenih ljudi, kojima nudi mnogobrojna zanimljiva rješenja.

Dizajn

Nova stranica HR industrijskog dizajna

LOOX nastavlja niz uspješnih rješenja koja je hrvatski dizajn ponudio svijetu. Iako se Hrvatska još ne nalazi među najpoznatijim dizajnerskim zemljama, njezin je dizajn postao prepoznatljiv po uzbudljivim i sadržajnim formama koje iznose originalne i svježe ideje.

Organička skulptura puna strasti (Visual appeal)

Emocionalnim dizajnom LOOX-a dominiraju tri elementa – organička skulptura oble karoserije s inkorporiranim branicima i s vratima koja se otvaraju prema gore (gull wing), karakterni (assertive) izraz prednjeg dijela vozila 's kosim promoćudnim očima' te u obliku slova 'X' oblikovana signalna svjetla koja definiraju stražnji do LOOX-a. Ona dolaze do izražaja naročito u vožnji jer su programirana tako da pri kočenju svijetli cijeli oblik 'X', a pri skretanju samo polovina tog oblika, odnosno strelica u smjeru kojim će LOOX nastaviti vožnju.

Samosvjestan(Assertive)1 i dinamički karakter LOOX-a

Lice (Bold front-end syling) LOOX-a izražava snažni karakter vozila – 'simpatičnog inteligentnog gradskog mangupa' koji je pronašao svoju sigurnost i smisao života u ekološkom osvješćenju. Taj jasan stav LOOX-a harmonizira čistoća izraza njegove aerodinamički oblikovane karoserije koja poput glazbenog kontrapunkta naglašava blagost koja vlada njegovom velikom energijom. Okruženost LOOX-a velikim staklenim površinama (wraparound window graphic) ističe otvorenost duha LOOX-a, ali i brige da putnici u kabini budu zaštićeni.

Zippy City Bug

Strastveni okruglasti oblik karoserije LOOX-a koji nalikuje 'mjehuriću' (ili kako su ga već neke auto-revije počele zvati: 'brzoj gradskoj bubi'), ne samo da pruža veliku i funkcionalnu udobnost, već i sigurnost. Ukratko, ne samo da uzbuđuje oblikom već i opravdava da 'ljubav u LOOX na prvi pogled' ima smisla, jer pruža sve realitete koje želimo uživati u modernoj koncepciji udobnog i poletnog gradskog automobila, posebice onog inovativnog, električnog, poput ovog. Dizajn i stilizacija LOOX-a tako ne samo što prikladno izražava inteligentnu i strastvenu osobnost LOOX-a, već ga čini i vizualno jedinstvenim.

Udobnost: mala limuzina kakvu još niste vidjeli

Ergonomična i prostrana, vozaču i putnicima orijentirana kabina

Ergonomični koncept funkcionalnosti, prostranosti i udobnosti (comfort and convenience) osnova je unutrašnjeg uređenja kabine LOOX-a. Zato udobnost LOOX-a počinje ulaskom u njega. Široka vrata LOOX-a otvaraju gotovo cijelu kabinu, pa je i ulazak i sjedanje na prednja i 'stražnja' sjedišta vrlo lagan - potpuno nesmetan.

Kod potpuno opremljenog LOOX-a vrata će se otključavati sama – prepoznat će da imate kodirani ključ (zgodno kad nosite dijete u rukama ili u rukama držite puno stvari, zar ne). Zatim će se vrata 'sama' (električki) otvoriti, prvo u stranu a tek onda prema gore, ne tražeći više mjesta od standardnih automobilskih vrata - do polovine njihova kuta otvaranja.

Napomenimo i da u obliku galebova krila oblikovana vrata LOOX-a vozaču pri izlasku iz vozila po kiši omogućuju da 'se stisne ispod nadstrešnice'.

Interijer: Ipsilon u ‘X-u’

Postava tri sjedala u formu 'ipsilona', kakve LOOX usvaja među prvima u svijetu, pruža puno prostora kako vozaču tako i putnicima. Vozač je smješten naprijed u sredini kabine, a putnici postrance iza njega. S obzirom da ispred putnika nema prednjih sjedišta, oni maju prostora za noge kakvog mogu naći samo u posebnim izvedbama najluksuznijih limuzina.

Slijedeća je novost konstrukcija vozačeva sjedala. S obzirom da je smješteno u sredini kabine, ono se pri ulasku/izlasku zakreće u odgovarajućem smjeru za 90 stupnjeva, kako bi vozaču olakšalo sjedanje ili ustajanje. Osim toga sjedala LOOX-a su povišena, što će posebice radovati žene kada voze u svojim 'malim crnim haljinicama', zapravo sve nas koji ne volimo 'ležati' u niskim sjedalima.

Vozačevo je sjedalo podesivo u više točaka, a oblikovano je tako da rasterećuje tijelo i kralježnicu tijekom vožnje. Slično su oblikovana i sjedala putnika s razlikom što putnici svoje naslone za ruke nalaze na bočnim oblogama kabine. Dodatna oprema sjedala predviđa njihovo grijanje.

Rasvjeta kabine je difuzna, a njegova boja i intenzitet može se regulirati, tj. programirati prema želji, jer izvedena u LED tehnologiji. U standardnoj opremi su i električni podizači stakala i električno podešavanje osvrtnih zrcala.

Zabava i putne informacije

LOOX je opremljen vrhunskim radio uređajem s RDS-om, s Bluetooth komunikacijom, te CD-om koji može reproducirati MP3 i druge komprimirane audio zapise, USB utičnicom, DVD playerom i navigacijskim uređajem. Infotainment diplay koji je vozaču lijevo, ne služi samo za upravljanje navedenim uređajima, već i za prikaz njihova sadržaja – auto-karte ili video zapisa.

Pasivna sigurnost

U svim sjedištima su samozetežići sigurnosni remeni. Kabina LOOX ima krutu osnovu koja brine da u slučaju udesa putnici ne budu prignječeni u njezinom čvrstom kavezu. Glavninu sile udara preuzima čvrsta šasija koja se prema potrebi savija odvodeći dinamičke sile ispod kabine.

U gradu i na cesti

Spretan, siguran i poletan

Od gradskog automobila prvenstveno tražimo spretnost. LOOX je u tome izniman. Kratak, pokretan, stabilan. Elektronički servo upravljač i precizne komande čine ga toliko jednostavnim za upravljanje da ga i vozač početnik može bez muke parkirati i na najmanji slobodni prostor.

Pokretanje i upravljanje LOOX-a također je lagano i jednostavno. Motori se pokreću pritiskom vrlo precizne papučice akceleratora, što ujedno otpušta i elektroničku parkirnu kočnicu. Naime, na kotače izravno spojeni elektromotori LOOX-a zakočeni su sve dok ne pritisnemo akcelerator. To uvelike vozaču olakšava pokretanje vozila na usponima ili stajanje na padinama. Pomoć u vožnji je i elektronički servo-upravljač (koji troši električnu energiju samo tijekom aktivnog upravljanja), koji vozaču olakšava okretanje kotača to više što je vožnja sporija, odnosno kada vozilo miruje.

Performanse - užitak u tišini

Cestovna vožnja LOOX-a poseban je doživljaj. Njegovi snažni i vrlo precizni elektromotori su gotovo bešumni. Jedino što će vaše uši zamijetiti u kabini je zato jedva čujni čisti ton 'zvuka struje' – preciznog zujanja rotora u elektromotoru koji se isprepliće sa šumovima guma. Stoga, slušate li makar i vrlo tiho radio ili CD tijekom vožnje, imat ćete utisak da se vozite bešumnom vozilu.

Aktivan doživljaj vožnje LOOX-a zanosan je u svakom pogledu. Njegovo je snažno ubrzanje strastveno, a posebno uzbuđuje što je pravocrtno i bez ikakvih trzaja. Jednostavno rečeno, LOOX vas jednako 'lijepi' za naslon pri ubrzavanjima od 0 do 20 km/h kao i primjerice pri ubrzanjima od 60 do 80 km/h! Jer LOOX raspolaže zakretnim momentom od 360 Nm – već na 0 broja okretaja. Za to su zaslužni iznimno precizni elektromotori kakve koriste računalno upravljani alatni strojevi koji svoj rad mjere u milimetrima. Zato se LOOX na brzim gradskim prometnicama, obilaznicama i autoputovima ravnopravno nosi s automobilima iz 'više klase', a mnogim karakteristikama je i superioran. Ubrzanjem (8 sekundi 0 do 100 km/h), ravni su mu samo automobili izrazitih sportskih osobina (koje rijetko susrećemo), dok maksimalnom brzinom koja je ograničena elektronički na teoretskih 130 km/h (u praksi će to vjerojatno biti 135 km/h), udovoljava svim zahtjevima sigurnog prometa.

LOOX-ov dvostruki sustav kočenja

Kočenje LOOX-a ostvaruje se na dva načina. Većinu usporavanja ostvaruje sustav elektro-regenarativnog kočenja koje vraća većinu električne energije utrošene za ubrzavanje nazad u baterije. Takvo usporavanje ostvaruje se u vožnji jednostavnim popuštanjem ili potpunim otpuštanjem papučice akceleratora (stoga bi možda bilo bolje papučicu akceleratora LOOX-a nazivati 'akcelerator-retarder'). Snažnija kočenja pomažu ABS kočnice (čiji hidraulički sustav pokreće zaseban elektromotor), što vozaču LOOX-a daje dodatnu sigurnost, jer ovaj dvostruki sustav kočenja smanjuje ukupan put zaustavljanja.

Pogon

Aktivna sigurnost - snaga kontrolirana inteligentnim elektroničkim sustavima

LOOX je zamišljen kao vozilo s nezavisnim pogonom na sva četiri kotača (kupci će moći brati između takve izvedbe i izvedbi s prednjim ili stražnjim pogonom). To uz nezavisni ovjes kotača od 17 cola na sportskoj šasiji niskog težišta LOOX-u daje veliku stabilnost i sigurnost upravljanja – performanse tipične za sportski automobil. Međutim kako u gradskim uvjetima vožnje često ne trebamo tako velike performanse, poletnost LOOX-a vozač može kontrolirati elektronički izborom vožnje u režim 'economic' (kakav je najprikladniji za standardnu 'stani-kreni' gradsku vožnju) ili 'sportski' režim, kada mu su mu na raspolaganju maksimalne performanse vozila. Zato LOOX u standardnoj gradskoj vožnji s jednim punjenjem baterija može proći i do 250 km.

O aktivnoj sigurnost LOOX-a brine integralni elektronički sustav stabilnosti, koji je razvijen kao i sve ostale računalne funkcije LOOX-a u DOK-ING-u. On objedinjuje najveći broj poznatih elektroničkih sigurnosnih funkcija današnjih sofisticiranih vozila u jednu i spaja ih s funkcijama računalom upravljanih elektromotora na pogonskim kotačima. Tako se primjerice korekcije u zavoju zanesenog vozila više ne obavljaju kočenjima određenog kotača, već njegovim ubrzanjem, što je puno djelotvornije, a time i sigurnije.

Baterije LOOX-a: snažne, sigurne i dugotrajne

Radi sigurnosti i pouzdanosti u LOOX su ugrađene baterije najnovije tehnologije: litij-željezo-fosfatne. One su nezapaljive i manje se griju od drugih. Vrijeme njihova punjenja putem standardnih kućnih utičnica (220 V) ovisi od jakosti toka struje (koju mjerimo amperima). Na onoj standardnoj koju kontrolira osigurač od 10-16 ampera, punjenje prazne baterije do njezina punog kapaciteta trajat će oko 11 sati, a njihovo najčešće dopunjavanje s 20-30% kapaciteta do 80% kapaciteta trajat će svega 3-4 sata. Punjenje baterija LOOX-a preko 'dvostruko jače utičnice' - izvorom struje od 32 ampera - trajat će upala manje.

Ekonomičnost:

LOOX je stvoren da traje i obilato vraća investiciju - uz potrošnju po cijeni litre benzina na 100 km.

Baterije LOOX-a su vrlo izdržljive i jamče svoju operativnost najmanje 150.000 kilometra. Uzmemo li da većina gradskih vozača tjedno ne pređe više od 250 km, to znači da će ih baterije LOOX-a služiti 10 godina – uz potrošnju struje za punjenje od oko 7 kuna na 100 km (prema aktualnoj cijeni struje 'noćne tarife' u Hrvatskoj).

Vrlo jednostavna računica zato govori da električni gradski automobil, kakav je LOOX, brzo vraća svoju investiciju i da je u konačnici jeftiniji. Tome doprinose i smanjeni intervali servisa kao i činjenica da ima minimalno mehaničkih dijelova – pa su i sami servisi znatno jeftiniji. Uz to sve je više zemalja koje su smanjile troškove registracije električnih vozila, a sve je i više gradova u kojima se električnim automobilima ne naplaćuje parkiranje.

Budući razvoj

Dotjerivanja prototipa LOOX-a i njegova prilagodba za eventualnu serijsku proizvodnju trajat će još najmanje godinu dana. Glavnina projektnih poslova pri tome će se odnositi na razvoj pogona na svim kotačima, pa će u budućnosti kupci moći birati žele li LOOX s prednjim ili stražnjim pogonom, odnosno s pogonom na sva četiri kotača. U serijskoj proizvodnji LOOX bi trebao biti potpuni hrvatski proizvod.

 

Tehnički podaci

Broj sjedala: 3 
Broj vrata: 3 uključujući stražnja podizna 
Duljina: 2900 mm 
Širina: 1700 mm 
Visina: 1600 mm 
Motor: Electric AC brushless
Baterija:  Lithium-Iron-Phosphate (LiFeP04), 32 kWh 
Neto masa vozila: 1350 kg 
Snaga: 90 kW 
Torque (0 min): 360 Nm 
Najveća brzina: 130 km / h 
Ubrzanje 0-100 km / h: 8 sekundi 
Raspon: 200-250 km 
Način vožnje: Ekonomsko - Sportski
Potrošnja: 0,12 kW / km 
Klima: Automatska + električna ventilacija i grijanje 
Sigurnosni pojasevi: 3 točke, ugrađeni u sjedala 
Program stabilnosti: Integral Electronic 
Upravljanje: Elektronski servo 
Kočnice: Electro-regenerativno, elektronička parkirna kočnica 
Infotainment: Stereo radio, RDS, CD/MP3, DVD, Bluetooth, navigacija 
Opcije: FWD, elektromagnetski ovjes, voditelj sjedala ... 


Rad tvrtke DOK-ING možete pratiti i putem društvenih mreža:

Facebook;https://www.facebook.com/doking.ltd
Linkedin;http://www.linkedin.com/company/1367885
YouTube;http://www.youtube.com/user/DOKINGltd